Hoe kiest u de beste gordijnen voor uw interieur?

Hoe kiest u de beste gordijnen voor uw interieur?

Wij zetten ze voor u op een rijtje!

U heeft besloten dat u gordijnen toe wil voegen aan uw interieur, of misschien bestaande gordijnen wilt vervangen. Maar er bestaan zo veel soorten gordijnen, dus waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste gordijnen? In deze blog lichten wij alle gordijnsoorten en hun voordelen uit. Zo weet u precies wat er het beste aan uw wensen voldoet én in uw interieur past!

Inbetweens

Een inbetween of vitrage gordijn is een dunner, licht doorlatend gordijn dat soepel valt. Inbetweens filteren het zonlicht, maar de kamer blijft nog steeds mooi licht wanneer de gordijnen dicht zijn. Overdag zorgen deze gordijnen dan ook voor privacy, zonder dat het donker wordt in huis. S’ avonds zullen deze gordijnen meer inkijk hebben, wilt u dat liever niet? Dan kunt u ook kiezen voor een combinatie van inbetweens met jaloezieën of bijvoorbeeld een vouwgordijn.

Natuurlijk is de lichtinval van deze gordijnen ook afhankelijk van de stofdikte en -structuur, inbetweens kunnen hierin namelijk verschillen. Het gebruik van verschillende materialen, patronen en weefsels zorgt voor een andere look. Zo vind u altijd een gordijn dat past in uw woonstijl!

U kiest voor inbetweens wanneer u:

 • -        Een luchtig maar sfeervol effect toe wilt voegen aan uw interieur.
 • -        Veel licht in de kamer wilt houden, ook wanneer de gordijnen gesloten zijn.
 • -        Een gevoel van privacy toe wilt voegen aan de ruimte, zonder te veel lichtverlies.


Inbetween gordijnen zijn echte sfeermakers!

​​​​​​

Overgordijnen

Overgordijnen zijn vaak wat dikker van stof, en bieden zo extra veel privacy! Dit gordijnsoort laat wel licht door, maar het is niet mogelijk om door de gordijnen heen te kijken. Daardoor voorkomen deze gordijnen, ook ‘s avonds, inkijk in uw woning. Daarnaast absorberen overgordijnen ook geluid, waardoor de kamer waar de gordijnen geplaats worden minder hol zal klinken. Tenslotte hebben overgordijnen ook een isolerende functie, ze zorgen er dus voor dat de warmte beter in de ruimte blijft hangen. Dit is natuurlijk ideaal in de koudere maanden, én energiebesparend!

U kiest voor overgordijnen wanneer u:

 • -        De akoestiek in een kamer wilt verbeteren.
 • -        Inkijk wilt voorkomen, ook in de avond.
 • -        De isolatie van de ruimte wilt verbeteren.
 • -        Extra warmte en sfeer toe wilt voegen aan uw interieur.
slider
slider
slider
slider

Verduisterende gordijnen

De naam zegt het al: verduisterende gordijnen verdonkeren de kamer. Deze gordijnen laten weinig tot geen licht toe, wat ze ideaal maakt voor slaapkamers. Maar wanneer u volledige privacy wenst zijn deze gordijnen ook geschikt voor woonkamers.
Zoals u gelezen heeft bij de andere gordijnsoorten, zijn deze vaak licht doorlatend, maar verduisterde stoffen niet. Dit is met name fijn in de vroege uren, maar bijvoorbeeld ook voor een kinderkamer. De hoeveelheid verduistering hangt af van de gekozen kleur, de confectie en de stofsoort. Natuurlijk heeft u ook bij dit gordijnsoort keuze uit diverse structuren, kleuren en patronen.
Wist u dat verduisterende gordijnstoffen ook een isolerend effect hebben? Ze zorgen ervoor dat warmte in kamers beter behouden blijft in de winter.

U kiest voor verduisterende gordijnen wanneer u:

 • -        Bij wilt dragen aan een goede nachtrust.
 • -        Volledige privacy wilt in de ruimte.
 • -        De isolatie van de kamer wilt verbeteren.
 • -        Straatverlichting en zonlicht tegen wilt houden.
 •  

U bent van harte welkom bij Visser Meubelen in Sommelsdijk om onze gordijncollectie te bewonderen! Wij adviseren u daarbij graag over de mogelijkheden.