5 tips om uw woonkamer hotel chique te maken

5 tips om uw woonkamer hotel chique te maken

We kennen het allemaal, u komt aan in uw hotelkamer en u krijgt gelijk een relaxt gevoel. De hotel chique look in uw hotel door de comfortabele meubelen, rijke stoffen en luxe materialen zorgen er voor dat u zich gelijk op uw gemak voelt. Maar hoe creëert u dit gevoel thuis en krijgt uw woonkamer een hotel chique uitstraling?

 Wat is hotel chique?

Wat is nou precies hotel chique? Eigenlijk legden wij het al een beetje uit, het wordt afgekeken bij de luxe hotels. de rijke stoffen en luxe materialen geven al gelijk een chique uitstraling en de kleur is ook niet onbelangrijk. Zo wordt goud, donkerblauw, antraciet of juist de natuurtinten veel gebruikt en bepalen ook een groot gedeelte van sfeer en uitstraling.

5 tips om een hotel chique woonkamer te creëren

 

1.      Kies voor donkere en warme kleuren

Ga bijvoorbeeld voor een donkere muur zoals de kleur donkerblauw of antraciet met daar voor een mooie royale bank in het velours en kies voor mooie luxe gordijnen. Ga voor een aantal gouden accessoires, zo creëert u een warme sfeer.

2.      Rijke materialen

Zoals wij al eerder een benoemden heeft materiaal veel invloed. Kies daarom voor rijke materialen zoals velours, marmer of kies voor uw gordijnen een mooie stof met een glans er doorheen. Zo creëert u al gelijk een chique uitstraling.

3.      Geur

Geur wordt vaak onderschat in een woning, terwijl het juist zo belangrijk is. Geur doet veel voor uw zintuigen dus als het ergens lekker ruikt voelt u gelijk meer rust en sfeer in een ruimte. Kies daarom voor een mooie geurkaars van By-Boo of voor een geurspray, zo creëert u een lekkere geur in uw huis.

4.       Accessoires

Kies bijvoorbeeld voor extravagante accessoires, bijvoorbeeld een mooie gouden vaas of glanzende accessoires. Het mag allemaal net iets extra’s zijn! Of kies bijvoorbeeld voor een Claudi sierkussen met een mooie glitter er doorheen, zo krijg u gegarandeerd een hotel chique sfeer.

5.      Luxe verlichting

Verlichting doet ook veel in een huis, kies daarom voor een lamp met bijvoorbeeld een Gouden Touch, een bijzondere lampenvoet of met velours lampenkap. Zo creëert u gelijk een warme sfeer.